Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Вандали натрошиха част от великденската украса в Тервел

„Доброжелатели” начупиха част от великденската украса пред Народно читалище „Димитър Дончев-Доктора” в Тервел, съобщават от Общината. Вандалщината е извършена в нощта на 15 срещу 16 април. Счупени са 3 от големите яйца, едно от малките е извадено от стойката му и е повредена основата му, другото е издълбано отново в основата си. ​Поражения има и по влакчето с цветя и яйца, на което основно са натрошени колелцата.

​„Можем да кажем, че няма нужда от коментар. – споделят от общината. - Но дали всъщност няма? И дали коментарът не трябва да го направи всеки, който отглежда деца и млади хора у дома си? И то да го направи по начин, който да предотврати такива бъдещи вандалски прояви. Включително и основно с личния си пример. Защото, когато баща, който пуши, изхвърля угарката си на тротоара, а не в кошче, няма кой да обясни на детето му, че то трябва да изхвърля всичките си отпадъци в кошчетата, а не по земята. Ако майка с домашен любимец куче го изведе на разходка и го остави да се облекчава върху съоръжения за игра на деца на детската площадка, кой ще обясни на детето й, че трябва да пази чистота на детската площадка?

„Скапаната държава“ и „скапаната община“ не са имагинерни понятия. Това сме ние, хората, които живеем в тях. Ние, със своите дела, с отношението си към семейството, към дома, към училището, към работата си, към родината. Патриотизмът не означава да играеш майсторски хоро и да умеещ да правиш чеверме, той е много повече от това – той е в умението да създаваш среда и личности, които правят живота нормален, градивен и красив. т. е. ,които правят държавата и общината не „скапани“ , а нормални.

​В навечерието на Великден, със сигурност имаме нужда от смирение и осъзнаване. За кратко сме на тази земя и я оставяме на потомците си”.

c