Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шарени яйца изпъстриха дръвчетата в центъра на Добрич

В още по-цветна украса за Великден е вече централната градска зона в Добрич. След като арт пано от трицветни чадъри беше подредено преди Цветница, днес служители на общинското предприятие окичиха с пъстри яйца част от дръвчетата в парковата част на площад "Свобода".

Според българската традиция, на Велики четвъртък всяко домакинство боядисва великденските яйца и меси козунак.

Заради въведените ограничителни противопидемични мерки, тазгодишното честване няма да е като никое друго до сега - с детски смях, концерти и характерната празничност.

Великденски багри в центъра на Добрич, чадъри в цветовете на Общината

Вярата, благодарение на която нацията е преминавала през далеч по-трудни дни на изпитания, и истинската светлина от Христовото Възкресение са били в основата на християнското и общочовешко развитие. Красивите багри, детските гласчета отново ще радват. Нека всички се вслушаме в мъдростта на времето - с всяка преодоляна трудност ставаме малко по-силни. И след най-мрачната нощ, на сутринта слънцето отново изгрява - за всички. Такава е и градската украса - за всички, макар този път по-голямата част от хората да я гледат от телевизионния екран или мобилните си устройства.

Поколения са живелите с вяра, че красотата може да спаси света...

c