Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Съветниците на Добрич ще подпомогнат прикованата на легло майка

Призив общинските съветници да подпомогнат пострадалата при катастрофа 30-годишна Станислава Тихомирова от Добрич отправи на днешното заседание на ОбС съветникът Нежля Амди-Ганева. Местните парламентаристи получиха декларации, в която да посочат каква част от заплатите се ще дарят за лечението на младата жена. Председателят на ОбС Мая Димитрова призова да бъде помогнато и чрез дарения на разкритата банкова сметка.

Припомняме, че тежката катастрофа стана около 8.20 часа на 11 декември сутринта. Джип блъсна лекия автомобил „Опел”, управляван от Станислава, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се блъска в дърво, а детето на младата жена – на година и осем месеца, е открито извън автомобила. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а майката е настанена с фрактура на гръден прешлен. Тогава близките на жената обясниха, че тя си спомня, че я е блъснал сив джип с големи кръгли фарове. Изпреварвал на завоя за с. Приморци и след удара продължил към селото. Жената не е видяла номера на джипа, защото е имало гъста мъгла.

В опита си да избегне удара, Станислава дърпа волана вдясно, маха предпазния колан и се обръща, за да освободи от колана и детето, което пътува в столче отзад. Майката успява да извади момченцето от столчето и така го спасява, защото последвалият удар в дърво е бил именно от страната, където е било то. Младата жена получава множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в болница във Варна, където са й направени операции.

Младата жена няма чувствителност от кръста надолу, но с усилена рехабилитация има шанс да проходи. Месечно рехабилитациите й възлизат на около 2 500 лева, като процедурите не са всеки ден. Отделно са необходими и около 500 лева за лекарства и консумативи.. До сега семейството е успявало да се справи с лични средства, но вече доходите му не са достатъчни. Предстои Станислава да ходи на рехабилитация в Павел баня или други санаториуми, след като бъде отменено извънредното положение, а тогава разходите ще се увеличат.

Открита е дарителска сметка в ОББ, има създаден PayPal, както и за хората в чужбина специално открита кампания в GoFundMe.

Дарителска сметка в ОББ, град Добрич:

IBAN: BG36UBBS80021092761840

Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова

PayPal: https://paypal.me/SissiPetrova?locale.x=en_US.

c