Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

6 772,70 лв. дариха роми от Добрич и чужбина на болницата

В началото на седмицата, както Про Нюз Добрич вече писа, граждани на Добрич от ромски произход организираха инициатива за събиране на средства, които да дарят на Многопрофилната болница в града. Към тях се присъединиха и техни приятели от Полша и Германия.  Идеята на организаторите е да подпомогнат финансово хората, които са на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавируса. Волята на дарителите е със събраните средства да се осигурят необходимите предпазни средства за лекарите и персонала в МБАЛ – Добрич – маски, защитни гащеризони, ръкавици, дезинфектанти.

На предварителна среща директорът на болницата д-р Светозар Байчев и ромският лидер Живко Стоянов са се уточнили, че дарението ще бъде преведено по банков път.

Събраната сума е 6772, 70 лв. и днес вече е получена по сметката на болницата.

 „Всички ние по един или друг начин ползваме здравните услуги, които предлага болницата“ – казва един от инициаторите – 38-годишен мъж, който желае да остане анонимен. „Има много хора без осигуровки, но когато се наложи отиват в „Бърза помощ“ и там им се обръща внимание. А тези дни работата в  болницата се усложнява. Затова искаме да помогнем, колкото можем. Всички сме граждани на Добрич, на България и трябва да се подкрепяме взаимно и да заразим с добротата си“.

„Ние сме държавата!“ – казва в заключение младият мъж. „И искаме доброто да продължи. Да бъдем хора, без значение на етнос и религия!“

Живко Стоянов изказа своята огромна благодарност към всички хора от Добрич и чужбина, които са станали съпричастни с каузата.

c