Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Дванадесет младежи започват работа в община Крушари

Дванадесет младежи предстои да бъдат назначени на работа в община Крушари, благодарение на сключен договор между Общината и Агенцията по заетостта - за реализиране на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от местната администрация.

В изпълнение на проектното предложение ще бъдат наети 12 младежи до 29 години от селата Крушари, Лозенец, Северци, Полк.Дяково, Абрит, Коритен и Загорци. Младежите ще бъдат ангажирани в рамките на шест месеца в дейности по възстановяване и опазване на околната среда – почистване на селски паркове и градини, озеленяване на обществени пространства, хигиенизиране на общодостъпни площи. Трудовата заетост на младежите ще бъде съпроводена и с обучение на работното място.

За десет от младите работници това е първото работно място. По Оперативната програма се осигуряват средства в размер на деветдесет процента от минималната работна заплата и осигурителните плащания към тях, като разликата до пълния размер на минималната работна заплата ще е за сметка на общинския бюджет.

След приключване на шестмесечната заетост трудовите договор ще бъдат продължени в рамките на гарантираната устойчивост по проекта с минимум един месец.

c