Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

40 са новите случаи на COVID-19 у нас, над 100 са излекуваните

735 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 36 - един нов случай от изминалата нощ. Това е жена на 59 г., която е страдала от хипертония и чернодробна цироза. Била е на апаратна вентилация през последните дни. Информацията беше оповестена тази сутрин по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Сред потвърдените положителни проби за денонощието, са и на три деца - на 6, 9 и 15 години, от София и София област. Децата не са приети за лечение.

Общо излекуваните до момента са 105 - 24 са последно изписаните от болнични заведения в страната. Няма новонастанени за клинично лечение заразени с коронавирус в МБАЛ - Добрич.

40 са констатираните нови положителни проби за последното денонощие. Те са в областите:

  • София - 29, Пловдив - 1, Смолян - 2, Кюстендил - 3, Сливен - 2, по една положителна проба има в Стара Загора, Хасково и Ямбол.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 29 от тях са в интензивни структури.

От общо 735 диагностицирани – 408 са мъже, а 327 жени.

Най-възрастният пациент е на 90 години, а най-малкият – едногодишното дете от Добрич, което беше изписано на 14 април.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицинските служители е 39 души.

През следващите дни предстои да бъдат изследвани всички жители на старозагорското село Паничерево. Има осигурени за тази цел тестове, а тестуването започва днес. До този момент заразените там са вече шест.

Масово ще се изследват и живеещите в два района на София - в кварталите "Филиповци" и "Факултета". От няколко дни там има засилено присъствие от служители на МВР и столичното РЗИ.

c