Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стоенето вкъщи вдъхнови театралите при СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич

Вдъхновени от споделянето на видеа как различни хора прекарват времето си в условията на социална изолация, учениците от Театралното студио към СУ “П. Р. Славейков“ в Добрич решиха да подкрепят своите приятели и съученици и да ги поканят в своите домове.

„За всички нас е изключително трудно да бъдем затворени, да сме далеч от приятелите и от начина на живот, с който бяхме свикнали,“ споделят тийнейджърите. „Липсват ни забавленията и обичайните ни занимания, липсва ни дори училището.“

След обсъждане на идеята, момчетата и момичетата от 10 и 11 клас решават да запишат „Завръщане – приказка по мотиви от „Малкият принц“ на Гергана Николова и да представят театралния етюд онлайн. Работата по създаването на клипа се оказва забавна, разнообразява ежедневието и предизвиква емоциите и вълненията на младите театрали.
Посланието, което те отправят към своите приятели – малки и големи, е да бъдат отговорни, да спазват наложените правила и ограничения по време на огромното обществено предизвикателство – карантината, да бъдат позитивни и да не губят надежда, че един ден ще продължим да живеем нормално.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=f8q0wbTbP4w&feature=emb_logo
c