Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Алармират за измамна схема с доставки на лекарство за COVID-19

Докато едни се страхуват за живота си, а други призовават за спазване на разпоредените ограничителни мерки, "съобразителни" лица се възползват от напрегнатата - вече едномесечна, ситуация и безскруполно манипулират страховете на част от хората.

Сигнал за нов подход на финансова измама е бил подаден в полицията в град Сливен, съобщават от ОД на МВР. На 13 април, гГражданин е алармирал, че на различни места в града има разлепени обяви, предлагащи доставка на медикамент за лечение на новия коронавирус COVID-19.

След проведено разследване от страна на служителите от криминалния полицейски отдел, на различни места в града са били локализирани разлепените обяви, предлагащи евентуална помощ, свързана с COVID-19 - срещу заплащане на сумата от 20 лева. В обявата е посочена и конкретна пощенска кутия, където да бъдат оставени парите. Част от подвеждащото съдържание на текста гласи, че поръчващият трябва да упомене и какъв начин за доставка на лечебния медикамент предпочита.

В резултат на проведените незабавни действия е бил установен извършителят - 65-годишен мъж от град Сливен. Лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа. От полицията съобщават, че до момента няма подадени сигнали от потърпевши на осъществена измама по тази схема. Работата по изясняване на мотивите и механизма на действие продължава.

c