Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Оцелял по чудо при катастрофа младеж от Добрич има нужда от средства, за да проходи

Апел за набирането на средства за лечението на сина им, който не може да движи крайниците си, отправя семейство от Добрич. Става дума за 20-годишния Емо Ангелов, който катастрофира с приятелката си преди година и половина.

Припомняме, че през октомври 2018-а 18-годишното тогава момче се блъсна с лек автомобил „Рено” в дърво в района на СУ „Свети Климент Охридски”. По данни на полицията причина бе несъобразената скорост. При тежката катастрофа пострадаха Емо и приятелката му Нелиса Михайлова. Младежът бе с опасност за живота и му бе направена неврохирургична операция за поставяне на имплант на петия шиен прешлен и отстраняване на костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък. За лечението на двамата в Добрич се проведоха няколко кампании за набиране на средства.

Близките на Емо споделят, че желанието му за живот и упоритостта му са го спасили от смъртта и че до ден днешен той продължава да полага неимоверни усилия, за да води отново нормален живот. Сега в семейството му се появява лъч надежда, че той отново ще проходи. Родителите му са открили тибетска рехабилитация, която дава гаранция за шестмесечно възстановяване. За съжаление тя е финансово непосилна за семейството, което се обръща за помощ към хората с добри сърца.

„Помогнете на бившия голмайстор на юношите на ФК "Добруджа" и защитавал националния флаг на България на Европейско първенство по билярд да се изправи на крака и да продължи стария си начин на живот”, призовават близките на Емо.

Разкрита е дарителска сметка в Общинска банка, клон Добрич:

IBAN: BG42 SOMB 9130 1068 3770 01

Титуляр: Емо Николаев Ангелов.

c