Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Благотворителна кампания за МБАЛ - Добрич организират ромите от Добрич

Ромите от Добрич организират  инициатива за събиране на средства, които ще бъдат дарени на Многопрофилната болница в града.  Организаторите искат да подпомогнат финансово хората, които са на първа линия, като оставят ръководството на самата институция да реши как да разпредели средствата:

„Всички ние по един или друг начин ползваме здравните услуги, които предлага болницата“ – казва един от инициаторите – 47 годишен мъж, който желае да остане анонимен. „Има много хора без осигуровки, но когато се наложи отиват в „Бърза помощ“ и там им се обръща внимание. А тези дни работата в  болницата се усложнява. Затова искаме да помогнем, колкото можем“. Надяват се преди Великден да успеят да съберат сумата и да я дарят на МБАЛ – Добрич.

Представител на организаторите отново ще бъде ромския лидер Живко Стоянов, който миналата седмица заедно с инициативен комитет от квартал „Изгрев“ Добрич,  организираха закупуването и раздаването на хранителни продукти на 300 семейства от  района, като по този начин изпълниха волята на други дарители - Ерол Таш и Сезгин Карабаджак от Берлин и техни приятели от различни краища на Европа.

Тогава Ерол Таш и Сезгин Карабаджак, заедно с приятелите си събраха сумата от 6 500 лв., като споделиха, че възнамеряват да организират още една такава кампания, седмица преди Рамазан байрам през май.

c