Водещи новини - дясно Общество

676 са случаите на COVID-19 у нас

676 са случаите на COVID-19 у нас 7 са новите положителни проби на коронавирус са регистрирани у нас през последното денонощие, шестима са настанени в болница, съобщи председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Така общо случаите са 676, увеличението за 24 часа е с 1 процент.

Четири от новозаразените са в София, в Стара Загора – двама и един в Пазарджик. Няма нови заразени медици,

Трима пациенти са изписани като клинично здрави през последното денонощие. Общият брой на излекуваните и изписани от лечебни заведения лица вече е 71. От тях – 47 са мъже, а 24 са жени.

През последните 24 часа са починали трима души. Това са жена на 68 години от Хисаря, която била с множество придружаващи заболявания, мъж на 58 години от Хасково и мъж на 38 години, който постъпил в „Пирогов” с тежка двустранна пневмония.

Провеждат се две големи кампании. Едната е в Банско и Добринище, където са изследвани почти 200 души. Също толкова са изследвани и на кораб, който се е завърнал от обучение, където е втората кампания.

В България са пристигнали 15 000 дози с лекарствения препарат “хлорикин фосфат”. С това количество ще може да бъде поето (с пълни дози) лечението на над 16 000 души.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *