Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пазарът в Добрич днес беше затворен, отваря за три дни от утре

Централният кооперативен пазар днес беше затворен в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването.

Пак според нея той ще работи в следващите три дни преди Великден – на 13, 14 и 15 април. От съобщение, поставено на входа му става ясно, че ще е с работно време от 6 до 22 часа. В тези дни хората ще могат да си напазаруват  плодове и зеленчуци за празниците.
От 16 април (четвъртък) общинските пазари обаче ще затворят наново до второ нареждане. Мерките се предприемат с цел да се избегне струпването на хора по време на големите християнски празници - Цветница и Великден.

Земеделските производители се оплакват, че не могат да реализират продукцията си и ще трябва да я изхвърлят.

Днес премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата ще изкупи българската продукция по кооперативните пазари, ако тя тръгне да се разваля или търговците не успеят да я продадат.

"Деси, ако някъде установите, че не се спазва дисциплина по пазарите, социалният патронаж да изкупи доматите и краставиците и по празниците да се изконсумират в старческите домове и от хората, които имат нужда. Това, което не може да се продаде от нашето производство, още днес да се изкупи, за да не се развали и да се даде на социалните служби", разпореди Борисов на Танева.

c