Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

И кметът на Добрич издаде заповед за задължителни маски на обществени места

Кметът на Добрич издаде днес заповед за носенетo на защитни маски за лице в закрити или открити обществени места за времето от 12 до 26 април, включително. Той се позовава на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от вчера,

Заповед: Носенето на маска става задължително от утре до 26 април

Взаповедта се казва:

Всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места /в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др./ са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата /в т.ч. кърпа, шал и др./. За целите на тази мярка обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване /в т.ч. всички места, на които се предоставят обществени услуги/.

Заповедта е в сила  от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г. включително.

Кметът на Добрич издаде заповед за задължителни маски на обществени места

Според Закона за здравето глобата е от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лева.

Кметът Йордан Йорданов веднъж вече издаде заповед за носене на маски - на 31 март, ден след като такава подписа здравният министър Кирил Ананиев. И я отмени същия ден, след като това стори и министърът.

c