Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Депутатските заплати ще отиват за здраве, до края на извънредното положение

След бурни спорове и ожесточено недоволство, Народните представители единодушно решиха - по време на извънредното положение в страната, възнаграждения им да се превеждат по бюджета на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че местните парламентаристи в Добрич гласуваха 50 000 лева от общинския бюджет да бъдат предоставени на МБАЛ-Добрич. Община Тервел също предостави 10 000 лева на добричката болницата. В края на месец март т.г., ръководството на Община Добричка одобри 35 000 лева да бъдат дарени за закупуване на техника в МБАЛ -Добрич. Откликвайки на призива на Прокуратурата, магистратите от Ген. Тошево решиха да дарят част от възнагражденията си в подкрепа на медиците в добричката болница. Община Генерал Тошево пък реши да подпомогне с болничната дейност с 20 000 лв. за респираторен апарат в МБАЛ -Добрич.

През тази седмица, на второ четене, в Народното събрание бяха приети промени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. Целта на одобрените законодателни мерки е да се подсигуряват средства за неотложни разходи, свързани с мерките за противодействие разпространението на COVID-19 в България и за ограничаване на икономическите последици от извънредното положение.

Народните избраници одобриха на второ четене и изменения в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Източник: parliament.bg

c