Водещи новини Общество

Посолството на Русия с остра реакция за осквернения паметник в Добрич

Посолството на Русия излезе с остро изявление по повод вандалския акт над Паметника на съветската армия в Добрич. Както Про Нюз Добрич съобщи, върху монумента беше изписано със син спрей „Смърт на окупатора” „Смърт на Альошите”, “Стига самоунижение” и „Смърт на комунизма“. Сигналът е получен в полицията вчера и е образувано досъдебно производство.

Вандали изписаха със сини надписи руски паметник в Добрич (снимки)

Посолството изразява своето възмущение във връзка с “кощунствения акт на вандализма в отношението на паметника-костница на съветските воини в градския парк на гр. Добрич.”
“Гаврата с паметта на войниците, дали живота си за освобождението на Европа и света от фашистката чума, изглежда особено цинична в годината, когато честваме 75-ия юбилей на Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.”, се казва в изявлението.
От Посолството заявяват, че разчитаме, че “властите на града ще вземат необходимите мерки за почистване на монумента и недопускане на подобни прояви в бъдеще, а виновните в извършването на това престъпление ще бъдат намерени и понесат отговорност.”

Граждани заличиха вандалските надписи на Паметника на съветската армия в Добрич

Както Про Нюз Добрич съобщи, днес граждани поеха инициативата да почистят вандалските надписи.

Follow Me:

Related Posts

  1. Димитър says:

    Всички паметници на окупационната съветска армия трябва да бъдат демонтирани. Срамота е, че 30 години след края на тоталитарния режим още не е направено. То е все едно да има паметници на османците, които са завладяли България през Средновековието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *