Водещи новини - дясно Общество Храна и напитки

Доброто продължава. Благотворителната акция в кв. “Изгрев” в Добрич е в разгара си

Дарители от Германия, Италия, Испания, Полша, Нидерландия за три дни успяха да съберат сумата от 6 500 лева и да я изпратят в Добрич, за да помогнат на нуждаещи се от ромската общност в града. Хора от Разград, Тервел, Варна и Балчик също са се включили в инициативата. Волята на дарителите е с тези средства да се закупят хранителните продукти, които да се раздадат в квартал „Изгрев“ в града, на хора, които нямат никакви доходи на този етап.

Това сподели пред Про нюз Добрич ромския лидер и бивш главен координатор за Североизточна България Живко Стоянов, който от 30 години се занимава с обществена дейност. Той ни потърси, за да изкаже официално благодарността си на дарителите от страната и чужбина.

Организатори на кампанията са Ерол Таш и Сезгин Карабаджак, работещи в Берлин. Те са тези, които правят връзка с други техни приятели от континента и с които споделят идеята си. Заедно успяват да съберат сумата.

 „Квартал „Изгрев“ е районът, където сме израснали и от където поехме пътя към Европа“ – казва Ерол Таш и продължава: „Зная си махалата. Зная колко трудно се намира работа по принцип в Добрич, а с тази пандемия разбрахме, че доста хора са изгубили препитанието си. Особено от нашия район. Затова решихме да направим и ние едно добро.“

Ерол работи от 8 години в Берлин. Баща е на три деца, а мечтата му е един ден да се върне отново в Добрич.

Възрастни хора, инвалиди, лица, които са трайно безработни и многодетни семейства са основните групи, които ще  получат дарение. Предвидената помощ е за 300 домакинства от квартала. Със събраните средства са закупени хранителни продукти и са разпределени в две торби за домакинство. По 5 кг. брашно, две бутилки олио и мая за хляб съдържа едната торбичка, а във втората са ориз, леща, боб, макарони, кайма, бутчета.

Инициативният комитет от Добрич са помислили и за личната хигиена на своите съседи, като са закупили сапун и веро.

Ерол Таш сподели пред репортер на Про Нюз Добрич, че възнамерява да организира още една такава кампания, седмица преди Рамазан байрам през май.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *