Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

За пръв път Международният бридж фест на Добрич ще се проведе онлайн

Предстои провеждането на традиционната спортна надпревара Международният бридж фестивал "Добрич", който тази година ще отбележи своето 35-о издание, съобщиха от организационния комитет на спортния форум.

От там потвърдиха, че Фестивалът ще се проведе във времето, вече планирано в спортните календари на Българската бридж федерация и Европейската бридж лига - от 10 до 12 април т.г. (през този уикенд).

Новото за тазгодишното издание, е наложителната промяна в начина на провеждане. "В резултат на сложната здравна обстановка и извънредното положение в страната Бридж фестивалът ще се проведе online, в най-големия световен бридж сайт Bridge Base Online /BBO/", съобщи главният организатор на надпреварата - Стефан Георгиев.

Програмата е вече потвърдена - остава непроменена, както на оригиналния бридж форум, станал любим вече от десетилетия и предоставящ терен за изява на едни от най силните бриджьори в света.

  • Старт на надпреварата - в петък (10 април), с двойков турнир от 18,30 часа 
  • Отборният турнир е в събота (11 април) - от 14 часа
  • Финалната фаза на класиралите се отбори ще бъде в неделя (12 април) - от 10,00 ч.

Двама от тазгодишните претенденти - настоящите европейски двойкови шампиони Джери Стаматов и Диян Данаилов ще се включат в състезанията директно от САЩ където живеят и се състезават професионално, а в момента изчакват пандемията да отмине. Това съобщи Стефан Георгиев - президент на СК "Дама купа" и главен организатор на форума.

Организаторите от спортен клуб"Дама купа"са предвидили за призьорите купи, медали и предметни награди, които ще бъдат връчени по времето на 35-я Международен бридж фестивал "Добрич 2020", но който ще се проведе вече на живо. На този етап, датите за дубъла не могат да бъдат фиксирани, но ако не настъпят извънредни обстоятелства, организаторите са заложили провеждането в периода от 18 до 20 септември 2020 година.

c