Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Шофьор е в болница след пожар в камион на ГКПП Кардам

Мъж на 51 години е пострадал вследствие на пожар, възникнал в тежкотоварен автомобил „Мерцедес” с прикачно ремарке тип "гондола" , на ГКПП Кардам, съобщиха от пресцентъра на ГД ПБЗН.

Служителите от РС ПБЗН – Генерал Тошево са се отзовали на подадения сигнал - на 06.04.2020г. в 15:41 часа. На място е бил изпратен един пожарен автомобил от, който е ликвидирал опасността от разрастване на пламъците.

При произшествието е пострадал шофьорът на автомобила - мъж на 51 г., който е приет с изгаряния по тялото от високоволтов електрически ток. Пострадалият е бил своевременно транспортиран от екип на ЦСМП и настанен във ВМА Варна - с опасност за живота. .

От ОД на МВР съобщиха, че инцидентът е станал при разтоварване на инертни материали. Вдигайки покривната част на ремаркето - на 10 метра, корпусът закача електропровод от 20 киловолта. Водачът на товарната машина - мъж на 51-години от град Добрич, слиза от кабината и при досег с ремаркето създава верига и получава токов удар, при който пламва пожар. При инцидента са унищожени предна гума на гондолата и задна гума на влекача.

При пожара са унищожено и шаси на ремаркето – 2 кв. м. Спасени са водачът на машината и тежкотоварният автомобил.

Уведомена е "Инспекция по труда" в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна

c