Водещи новини - дясно Общество

69% от фирмите в област Добрич вече декларираха печалбите си пред НАП

5151 добруджански фирми декларираха печалбите си до края на месец март пред НАП, като подадоха декларации за облагане с корпоративен данък по електронен път. От приходната агенция в Добрич очакват още близо 2 300 корпоративни клиенти да декларират финансовия си резултат за миналата година до 30 юни.  От местния офис на Агенцията напомнят, че през 2020 г. задължените по ЗКПО лица правят авансови вноски на база прогнозната данъчна печалба за тази година. Ако дружеството вече е подало годишната си данъчна декларация за 2019 г., може да направи корекция в размера на авансовите вноски до 15 април, като промяната се прави с декларацията по чл. 88 от ЗКПО. Ако годишната декларация не е подадена до 15 април, тя трябва да се подаде до тази дата, като се попълни само частта от нея, в която се декларират авансовите вноски за 2020 г. Корекции на размера на така декларираните авансови вноски се правят с декларацията по чл. 88 от ЗКПО.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за сроковете, попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700. Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна и в специална рубрика на сайта на НАП – https://nap.bg/page?id=762

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *