Водещи новини - дясно Образование

Приеха Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците

Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Добрич за периода 2020-2022 г. бе приета днес, съобщават от Областна администрация. От там припомнят, че ангажимент на областния управител, съгласно Закона за предучилищно и училищно образование, е изготвянето на стратегическия документ за новия времеви период. В тази връзка бе сформирана група, която изготви проект на документа.

Предвид въведеното извънредно положение в страната във връзка с епидемията от коронавирус и сроковете, регламентирани в Закона за предучилищно и училищно възпитание в съответствие с Правилника за прилагане на Закона за регионално развитие, областният управител Красимир Кирилов инициира неприсъствено заседание. Бе събран пълен кворум и проектът на документа бе съгласуван с Областния съвет за развитие и Регионалното управление на образованието. Това дава възможност в срок общините да изработят своите общински стратегии за подкрепа за личностно развитие на децата в предучилищна и училищна възраст.

От Областна администрация припомнят, че общинските стратегии също са за срок от две години. Съгласно  Закона за предучилищно и училищно образование, ежегодно в срок до 30 април общинските съвети трябва да разгледат и приемат годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *