Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Милена Пеева: България има нужда от млади таланти като Иван Лазаров от Добрич

От Ванко съм с много добри спомени, много го обичам. Той е изключително добро момче, с огромно чувство за колективизъм и с много позитивизъм и обич към заобикалящите го”. Това сподели за Про Нюз Добрич Милена Пеева – преподавател по поп и джаз пеене в училището по изкуства „Свети Климент Охридски”, вокален педагог в ученическите години на Иван Лазаров, младежът, предизвикал фурор на кастингите на тъмно в „Гласът на България” на бТВ.

Припомняме, че 25-годишният мъж от Добрич изпълни песента „Заедно” на Графа и накара и четиримата треньори да се обърнат и пожелаят да е в техния отбор. В крайна сметка Иван избра Графа.

Докато учеше в СУ „Свети Климент Охридски” младежът бе част от групата „New five”. През 2012 година тя стигна до финалите на конкурса за българска песен за „Евровизия” и бе победена единствено от Софи Маринова. Милена Пеева сподели, че група като „New five” не би могла да се сформира ако изпълнителите по между си не се не се обичат, не е достатъчно само да се уважават.

„Той не е скандален, не търси изгода от нищо, изключително добро и положително момче. Израснал е в едно обикновено топло добричко семейство – обикновено като моето, като на всички останали”, сподели вокалният педагог. Според мен, колкото повече такива деца, младежи имаме в настоящето толкова ще е по-хубава България в бъдеще, убедена е Пеева.

Ръководителят му от ученическите години разказа, че Иван Лазаров е постъпил в Училището по изкуства в осми клас. Приет е в класа по поп и джаз пеене, година след това е създадена групата „New five”. Проявил интерес към китарата и започнал да свири на инструмента.

Много обича да се катери по планините и постоянно обикаля балканите, сподели вокалният педагог. По думите й докато го видиш качен на някой връх, следващата снимка е от гмуркане край Тюленово или някоя от околните забележителности. Търсач е на силни усещания, допълни тя.

Сега го виждам в една много по-истинска, мъжка светлина, каза Милена Пеева. „И много съжалявам, не съм имала възможност да остана с учениците си още 10 години, за да видя не само момента от порастването им от деца към тийнейджъри, но и от тийнейджъри към възрастни. Много ми липсва този момент при всички мои ученици”, откровена бе Пеева.

Представянето му снощи за мен бе фурор, категорична е тя. Преподавателят поп и джаз пеене изрази надежда фаталният №13 да му донесе нужния късмет и да излезе първи накрая. „Много се надявам, България има нужда от такива млади таланти с добра душа и сърце”, сподели вокалният педагог. И подчерта, че гласът на Иван е с много голям диапазон и че има рядко срещан висок мъжки глас. Мисля, че би имал страшно много фенки, защото той умее да омагьосва дамските сърца, без да иска го прави, допълни Милена Пеева.

За първи път в историята на „Гласът на България“ четиримата треньори бяха поставени пред безпрецедентен избор на допълнителен 13-и участник, след като вече бяха запълнили отборите си. Според регламента на най-гледаното музикално риалити Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев имаха право да станат ментори на 12 участници, с които да продължат към втория етап от музикалното състезание – вокалните двубои. След като всеки от тях бе попълнил местата в тима си, изненадващо се оказа, че зад кулисите на шоуто ги очаква последният кандидат от кастингите на тъмно. За изненада на журито и зрителите водещите Pavell & Venci Venc' обявиха, че треньорите получават правото да се борят за 13-и талант в отбора си.

Енергичното изпълнение на песента „Заедно“ получи четири обърнати стола, а 25-годишният Иван Лазаров мигновено спечели любовта на публиката и признанието на Графа, че е „велик“. Въпреки че всички треньори го пожелаха, певецът със собствена група избра да продължи с Влади Ампов и така зае извънредното, тринайсето място в неговия тим.

„Щастлив съм, че Иван е в отбора на победителите. Не съм очаквал такъв звезден завършек на кастингите на тъмно“, призна Графа, който влезе в историята на шоуто като първият треньор с повече от 12 участници за вокалните двубои. 

c