Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Срути се изолацията на една от фасадите на детска градина в Добрич (снимки)

Днес се е срутила изолацията на една от фасадите на детска градина №26 "Звънче" в Добрич, видя репортер на Про Нюз Добрич. На нея преди година бе изрисуван символът на забавачницата.

Директорът на учебното заведение Нелка Ненчева предполага, че причината е силният вятър. Първо е паднала едната половина от изолацията, а след това и другата. Стиропорът, както е лепен, е паднал, каза тя.

Припомняме, че в средата на май миналата година завъши ремонтът на детска градина "Звънче". Тогава от Общината бе обявено, че поредното обновено детско заведение е с подменена дограма, извършено е саниране на отделни участъци, фасадата е ремонтирана и боядисана.

Директорката обясни, че падналата днес изолация не е правена миналото лято, а още през 2006-2007 г., когато детската градина е била санирана.

"Миналата година беше направено боядисването на цялата страда, защото беше санирана. Частично там, където се беше подуло, го направи фирмата - изпълнител "Комуналстрой", обясни тя.

Изолацията се е срутила върху люлка, поставена в зона, оградена за яслената група. "Благодарна съм, че се е случило в тази ситуация, защото в други моменти идват да се люлеят деца от квартала, играят там", сподели още директорката.

Уведомила е Общината. Очаква се утре на място да пристигнат представители на администрацията, които да извършат оглед и да опишат щетите.

c