Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Не рискувайте с резервации на Цветница и Великден

Да не се рискува необмислено здравето на всеки един българин по време на предстоящите празници Цветница и Великден. Това призова за пореден път началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

"Не правете резервации в хотели и не ходете на църковни служби, защото може да се заразите. Такова нещо се случи в Сеул, Южна Корея, където 5000 бяха заразени.“

Призивът на ген.-майор Мутафчийски беше отправен по повод подадена информация, че собственици на къщи за гости в курортното селище Боженци се готвят да приемат посетители по време на предстоящите Великденски празници.

„Призовавам всички български граждани да не възприемат Великден и Цветница като празници."

Tой отново припомни, че има въведена забрана за работата на този тип заведения. „Не ми е известно да се набират празнуващи за тях. Ако има обаче, няма да празнува никой.“

„Призоваваме всички граждани, които констатират нередности и нарушения (на въведените здравно-ограничителни мерки - бел. ред.), да се обадят на органите на МВР“, припомни проф. Мутафчийски.

Той коментира също така, че до момента ограничителните мерки дават добри резултати и се отчита плавно покачване броя на заразените. „Все още сме на път към покачване на броя на случаите. По никакъв начин не можем да говорим, че сме преодолели някаква опасност – това са наивни и безотговорни разсъждения“, подчерта проф. Мутафчийски, по повод исканията за смекчаване на наложените извънредни мерки.

По повод предстоящите светли празници, той препоръча: Отбележете празника с тези, с които живеете и не се събирайте с други от вашето семейство.

c