Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Германец от село край Добрич с дарение за болницата, готов е да кара линейка

Рудигер Хоф живее от края на 2019 година в село Одринци. Той се свърза с Про Нюз Добрич с молба да му предоставим банковата сметка на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

„Като нов гражданин на тази общност зная, че в такава ситуация винаги са необходими помощ и пари и бих искал да дам своя принос в борбата срещу Covid-19 с дарение“, написа той. „Не сме богати, но искаме да помогнем, защото искаме да живеем и да останем тук. Следователно ние ще даряваме на болницата отново и отново в това лошо време. Тогава всички съграждани ще имат нещо от нашето присъствие“, сподели Хоф. Преведената на болницата сума е 511,29 евро.

За Про Нюз Добрич Рудигер Хоф разказа, че е роден през 1958 г. Живее в с. Одринци от края на октомври 2019 г. и оттогава не е напускал България, където остава да живее със семейството си.

По професия той е авиационен механик, бил е IT специалист в Lufthansa, вече е пенсионер.

Бил лидер на кризисен екип по време на цунамито в Тайланд през 2004 г., когато загинаха  общо 226 000 души, както и при самолетната катастрофа във френското алпийско градче Льо Вернет, при която загинаха 150 души.

Готов е, при необходмост, да се включи като доброволец и да кара линейка или камион.

c