Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Съпрузи са новозаразените с COVID-19 от Добрич, завърнали са се от Германия

Съпрузи са мъжът на 35 години и 30-годишната жена от Добрич, за които днес председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че са дали положителни проби за коронавирус, научи Про Нюз Добрич от свои източници. Двамата са се завърнали от Германия. Те са в добро общо здравословно състояние, лекуват се у дома.

С тях случаите на заразени с COVID-19 в област Добрич станаха 10.

Припомняме, че за първите четирима с положителни проби за COVID-19 в Добрич – три жени и един мъж, бе съобщено на 20 март. Те се завърнали от Австрия, там работили в курорт. Според източници на Про Нюз Добрич били контактни на първия болен от Варна – пътували в един самолет с него.

Мъж на възраст между 32 и 35 години от село Стефан Караджа бе петият заразен. Той е пребивал в Англия. Шестият болен от COVID-19 е мъж на 44 години от Добрич, дошъл също от Австрия.

Вчера бе съобщено за заразени мъж на 50 години и 26-годишната му дъщеря от балчишкото село Оброчище. Дъщерята се завърнала от Франция.

Четирима от пациентите с COVID-19 са настанени в Инфекциозно отделение на болницата в Добрич, другите шестима се лекуват в домашни условия.

c