Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Даряват дърва за огрев на детски заведения в две Добрички общини

Близо 60 пространствени кубически метра дърва за огрев ще бъдат предоставени от ДГС-Генерал Тошево на детски образователни институции на територията на добричките общини Крушари и Ген. Тошево, съобщиха от пресслужбата на СИДП.

Дървата с които ще се подпомогне работата на образователните заведения са конфискувани при регулярните проверки на горската стража, уточниха от Държавното предприятие, Помощите ще бъдат насочени към Защитеното жилище и Центъра за социална рехабилитация в община Крушари, както и за училища, читалища, детските градини и социалните институти на територията на общините Генерал Тошево и Крушари.

Решението за дарителския жест е взето от Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие и помощта ще бъде реализирана още през тази седмица, увериха от там.

"Предприятието и териториалното поделение взеха това решение, за да помогнат на хората от защитеното жилище и центъра за социална рехабилитация, както и на всички културни и образователни центрове, които ще продължат работата си след приключване на извънредното положение", коментираха от ръководството на СИДП.

От там припомнят, че не за първи път СИДП прави дарения за детски заведения, религиозни и културни институции, социални домове и училища и др. При възникнала необходимост стопанствата винаги откликват на такива молби, за да осигурят нормалното провеждане на учебни часове и спокойната работа на служителите  и посетители в читалища, защитени жилища и храмове.

Всички стопанства в системата на СИДП разполагат в момента с дърва за огрев и гражданите, които искат могат да си закупят желаните от тях количества, за да бъдат по-спокойни ако застудяването продължи, информираха от пресслужбата на СИДП.

c