Бизнес Общество

Данъчно облекчение от 5% са ползвали 4442-ма добруджанци

82% от заявилите доходите си добруджанци са го направили по електронен път.

От НАП напомнят, че срокът за обявяване на доходите е до 30 април.

4442-ма добруджанци са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите  до края на месец март, съобщиха от местния офис на приходната агенция. 3662 от декларациите са постъпили по електронен път чрез персонален идентификационен код и електронен подпис. Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март 2020 г. ползват  5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е  да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в същия срок.

От НАП Добрич напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код.  Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 г.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офиса на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на  https://inetdec.nra.bg/  с персонален идентификационен код или електронен подпис.  Клиентите, които са решили да посетят офиса, трябва да се съобразят с въведения контролиран пропускателен режим и да  спазват необходимото отстояние.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци, гражданите могат да  намерят на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и националния телефон на приходната агенция 0700 18 700.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *