Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Библиотеката в Добрич кани читателите на онлайн пътуване от дома

"Скъпи приятели, „от вида на хвърчащите хора“, Регионална библиотека „Дора Габе“ Ви кани да се включим заедно в Похода на книгите, който се провежда от 2 до 23 април 2020 г."

Трети ден, добричките библиотечни служители споделят в социалната мрежа видео-приказки, стихове и откъси от подбрани творби - за малки и големи, обичащи четенето и написаното.

През тази година се навършват 100 години от рождението на Валери Петров - един от обичаните български писатели, на когото от библиотеката са решили да посветят предстоящия Маратон на четенето.

Ето и предложението на библиотечните специалисти, към почитателите на художествения жанр на поезията и приказните истории:

"Във време на социална изолация, когато не можем да се срещаме в библиотеката,  на сайта и  фейсбук страницата ни ще Ви предлагаме кратко видео с четене на приказки за малки и големи, откъси от книги и стихове от любими автори.

Включете се и Вие в Похода на книгите, споделете до 21 април в кратък текст своето мнение за предпочитан автор или произведение, както и цитат от книга, която Ви е вдъхновила. Вашите предложения ще публикуваме на 23 април, за да проведем заедно, дори от разстояние Маратона на четенето. И не само, когато това извънредно положение отмине, мненията Ви ще ни помогнат да закупим липсващи заглавия във фондовете на библиотеката."

Препоръчай ми нещо за четене!

С това приятно предизвикателство, от Добричката библиотека съобщават, че очакват предложения за интересно четиво на имейл pr@libdobrich.bg или чрез съобщение на https://www.facebook.com/libdobrich/

От културното учреждение изказват благодарност на всички читатели, които проявяват заинтересованост да си върнат заетите книги, и чийто срок за заемане изтича, и информират, че заетата литература ще бъде служебно презаписана.

Бъдете здрави! - пожелават библиотекарите.

c