Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

От с. Оброчище са заразените с COVID-19 баща и дъщеря

От балчишкто село Оброчище са бащата на 50 години и 26-годишната му дъщеря, които са дали положителни проби за коронавирус, научи Про Нюз Добрич от свои източници. За двамата заразени с вируса съобщи тази сутрин на редовния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Както още снощи писахме, младата жена и майка й от Оброчище се завърнали от Франция. Двете били поставени под домашна карантина, чийто срок вече е изтекъл. През 14-дневния период те нямали признаци да са са заразени. Бащата обаче се почуствал зле и бил приет в болницата в Добрич. Направените проби показали, че той и дъщеря му са с COVD-19. Запознати споделиха, че 26-годишната жена няма симптоми на болестта.

С последните два случая заразените с коронавирус в област Добрич станаха осем.

Припомняме, че за първите четирима с положителни проби за COVID-19 в Добрич – три жени и един мъж, бе съобщено на 20 март. Те се завърнаха от Австрия, там работили в курорт. Според източници на Про Нюз Добрич били контактни на първия болен от Варна – пътували в един самолет с него.

Мъж на възраст между 32 и 35 години от село Стефан Караджа бе петият заразен. Той се завърна от Англия, където живее и работи от 3-4 години. Шестият болен от COVID-19 е мъж на 44 години от Добрич, дошъл също от Австрия.

В добро общо състояние са и осемте заразени с коронавирус в област Добрич.

c