Водещи новини Здраве Общество

Двама заразени с COVID-19 в Добрич, нови 33 в страната

Това беше съобщено от проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.

33 са положителните случая за последното денонощие. Новите хоспитализирани са 23. Общо заразените с коронавирус в страната вече е 412, от които 8 са починали.

Новите потвърдени случаи от Добрич са два – баща и дъщеря на 50 и 26 г които са приети снощи. Двамата са приети в инфекциозно отделение на МБАЛ Добрич, в добро общо състояние, информира д-р Светла Ангелова – директор на РЗИ Добрич и секретар на Областния координационен щаб. Добро е състоянието и няма усложнения и при останалите шестима пациенти, които по-рано бяха установени с положителни резултати за коронавирус, информираха от Областна администрация.

13 са последно потвърдените положителни проби за страната. Те са в следните градове:

  • София (2 случая), Бургас (2 случая), Пловдив (2 случая), Добрич (2 случая), Стара Загора (1 случай), Хасково (1 случай), Сливен (1 случай), Кърджали (1 случай), Русе (1 случай).

20 от пациентите са излекувани. От тях – 14 са мъже и 6 жени. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният – мъж на 80 години.

Общо хоспитализираните в болнични заведения са 146, като 14 от тях са интубирани.

20 души медицински персонал са констатирани до момента с COVID-19.

От всички заболели 236 (57%) са мъже, а жените заемат 43% или 176. Средната възраст на заболелите е 46.5 г., а средната възраст на починалите – 66 години.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишно дете.

Припомняме, че късно снощи беше обявено за положителна проба на народен представител – Хасан Адемов, който е от добричкия избирателен район. Днес, в две болнични заведения ще се правят тестове на другите народни представители и всички служители на НС.

Следват още подробности >>>

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *