Водещи новини Добрич Общество

Кметът на Добрич издаде заповед за задължителни маски на обществени места

Заповед за задължително носене на защитни маски за лице на обществени места издаде днес кметът на Добрич Йордан Йорданов. Тя се основава на заповедта от вчера на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и е във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

Като противоепидемична мярка на територията на Община град Добрич всички лица, когато се намират в закрити или на открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице, се посочва в заповедта. Мярката е в сила до изричната й отмяна.

Кметът разпорежда да се уведомят органите на МВР за издадената заповед и да продължат да оказват пълно съдействие, като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнение на разпоредените мерки.

По-рано днес председателят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви на пресконференция, че гратисният период за закупуване на маски от гражданите е до 00:00 часа в събота.

Такъв гратисен период в заповедта на министъра на здравеопазването не е предвиден, посочиха от Общината след запитване от Про Нюз Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *