Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Без медии и граждани ще заседава Общинският съвет на Добрич

Редовно заседание ще проведе днес Общинският съвет на Добрич. На сесията на местния парламент няма да присъстват журналисти и граждани във връзка с насоките на Националния оперативен щаб и противоепидемичните мерки за превенция на разпространението на COVID-19. Заседанието може да бъде гледано онлайн в сайта на Община Добрич.

Припомняме, че преди дни на брифинг кметът Йордан Йорданов съобщи, че общинските съветници ще бъдат седнали през ред и през място.

На сесията на ОбС ще бъде внесена бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Ще бъдат предложени промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община град Добрич.

Съветниците ще се запознаят с отчет на Програмата за развитие на туризма през 2019 година и ще приемат програма за настоящата година. Ще бъде отчетено и изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма за опазване на околната среда през м. г.

На заседанието ще бъде внесено предложение за актуализация на Програмата за капиталовите разходи на Общината за 2020 г. Очаква се да бъдат направени промени в Правилника за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/ или настоящ адрес на територията на Община град Добрич.

Предвиждат се две актуализациии на бюджета за настоящата година. Едното е за отпускане на 7 500 лева за подпомогне заплащането на дължимото ДДС за освобождаване на медицинска апаратура SpineMED, внос от Канада, от митницата. Второто предложение е за отпускане на 50 000 лева на Многопрофилната болница за активно лечение във връзка с усложнената ситуация с коронавируса.

c