Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Арендатор от област Добрич подпомогна с храни работниците си

Благодарност към работодателя си от свое име и от името на колегите са изказва нашата читателка Йовка Колева. В писмо до редакцията на Про Нюз Добрич тя разказва, че арендаторът от балчишко село още с обявяването на извънредното положение у нас е подпомогнал работниците си с хранителни продукти. Раздал им брашно, олио, консерви, боб, леща. И заявил, че ще се отзове и ще помогне на всеки, който има нужда.

„Поздравления за такива работодатели, поклон!”, пише читателката ни. Тя допълва, че за тях трябва да се говори, защото те дават от своя джоб и ако се наложи биха си продали и колите. За тях пишете, какво правят хората с доста добри доходи за своите работници, за социално слабите хора, призова Колева.

Про Нюз Добрич се свърза с работодателя, който пожела да остане анонимен. Освен че арендова земя той се занимава и с производство на зеленчуци и консерви. През летния сезон работниците му достигат до 220 души.

„Това е само едно начало, предстои ни много тежък период. Това е една невидима война, която ние ще водим”, сподели арендаторът. Той разказа какво го е провокирало да подпомогне работниците си с хранителни продукти. Завърнал се от чужбина и бил поставен под карантина. Така имал възможност да гледа новини, да се информира от интернет. „Тази лудница, която беше на „Кауфланд” – хората се биеха за тоалетна хартия, за брашно, това е някаква психоза”, коментира работодателят. Тогава решил да помогне. Поръчал брашно от „Добруджански хляб” с изпълнителен директор Енчо Малев. Работниците му, също като медиците и полицаите, са на първа линия в тази ситуация, защото всяка сутрин отиват на работа за нашия насъщен, посочи арендаторът.

Раздаването на брашно е само първата крачка, каза той. Сподели, че ако обстановката се усложни ще помага и на други крайно нуждаещи се, на хора без възможности – пенсионери с ниски доходи, социално слаби.  Във фабриката за консерви имаме наличности, аз съм решил да помогна на хората, които са в тежко положение, заяви арендаторът. И допълни: „За това сме вярващи, за това сме хора, като дойдат тежките моменти да помогнем”.

c