Водещи новини Общество

Превърна ли коронавирусът Добрич в призрачен град? Да, но не съвсем (снимки)

Хубавото време провокира много хора в Добрич вчера и днес да излязат на разходка и да се порадват на цъфналите цветя, храсти и дръвчета, на песента на птиците.

Разпространението на заразата от коронавирус, извънредното положение и заплахата от глоби от по 5 000 лева се оказаха недостатъчни за жителите на Добрич, за да ги накарат да останат по домовете си днес.

Площад “Свобода”, където се разхождаха само гълъби, наистина изглеждаше призрачно. Не така обаче изглеждаха други части на центъра.

Там добричлии се разхождаха, повечето дори без предпазни маски. Сякаш нечули призивите да си останем вкъщи, за да опазим себе си и близките и по този начин да ограничим разпространението на вируса.

Не ги стресна и новината, че ден по-рано в съседна Варна 23-ма разхождащи се отнесоха глоби от по 5 000 лева.

Националният оперативен щаб ще обсъди нови мерки във връзка с разпространението на коронавируса. Това са декларации за движение в градовете. Въпрос на време е такава декларация да бъде въведена, каза тази вечер председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. 

“Когато се обяви, че ще има контролно пътуване от град до град, ни попитаха какви са следващите мерки. Следващите мерки са хората да се движат с такава декларация и в града и това най-вероятно ще е следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена”. Това съобщи началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден.

Все още няма информация от Областния щаб в Добрич дали вече има глобени или с наложени административни актове нарушители на заповедите за извънредното положение.

Follow Me:

Related Posts

  1. Да има хора . Както виждам чакат ред за кучетата на определените са това места.
    Фотографчето снимай нещо съществено.
    Нито видях хора на групи , мито кучета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *