Култура Развлечение

Васко Василев се скри от вируса при ромите в Испания

Много съм добре. Работя. Настроих се вече да си стоя вкъщи. За артистите най-важното е да благодарим на нашата публика. Да създаваме усмивка, радост, музика. Ние трябва да се отблагодарим за онези години, през които те са идвали на нашите концерти. 

Това сподели световноизвестният български цигулар Васко Василев в ефира на bTV

Василев призна, че в момента се акостирал в циганската махала на Валенсия, където се почти денонощно звучи фламенко. “След концерти заседнах тук. Слава Богу, че имам интернет и всички удобства да комуникирам с продуцентите, с вас. От 4 дни не съм излизал навън”.

„Под карантина разбрах, че мога да правя неща, които досега не съм правил и изпитвам удоволствие от това. Опитвам се да готвя, имах няколко провала в кухнята. Слава Богу сам си ги ям. Добре съм и работя. Гледам да съм позитивен“, заяви най-успешният български музикант за последните две десетилетия цигуларят Васко Василев.

Най-хубавото е, че мога да правя музика. Мога да изсвиря нещо, а колегите ми да ми акомпанират, добави той. 

След Италия, Испания е най-тежко засегнатата страна от коронавируса.

Василев обясни, че е позволено единствено да се ходи до хранителните магазини и аптеките. Той обясни, че хората се редят на опашка на 3 метра един от друг, а вътре в магазините има дезинфектанти и ръкавици.

По думите му, там, където той се намира в момента, паника няма. Такава има в Мадрид. Там положението е много сериозно. 

Василев сподели, че неговите родители са добре и са в България. Сестрите му са в различни точки по света, но също се намират по домовете си. 

Цигуларят разказа, че негова близка колежка е заразена с COVID-19,  но е добре въпреки тежкото боледуване. По думите ѝ, както разказа Василев, тя така никога не е боледувала през живота си, въпреки, че е имала доста силна имунна система. 

Предстои да излезе видеоклип, на който са записани 100 души, които свирят в синхрон в домашни условия.

“Бъдете с вашата фамилия. Може би това е най-хубавото, ако сте в къщи с децата си. Имате много време за тях сега, когато няма нужда да ходите на работа. И гледайте позитивните неща. Аз Ви обичам и моята музика също.” Това пожела като позитивен поздрав Васко Василев – човекът и цигулков виртуоз, към всички в България.

 Източник: БЛИЦ

Кадри – бТВ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *