Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Подариха тротинетка на Божидар, който дари парите си на болницата в Добрич

10-годишният  Божидар Христов от Добрич, който дари събираните за тротинетка 60 лева от касичката си на болницата в Добрич, получи неочакван подарък. Третокласникът вече има мечтаната тротинетка, благодарение на Стоян Стоянов от Добрич.

Преди дни детето дари спестяванията си за подпомагане на МБАЛ Добрич в отговор на инициативата подета от добричлията Тихомир Иванов – Шпингела.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, Божидар Христов е на 10 години и е ученик от III Б клас на СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич. Тренира футбол към ФК „Приказките“ в града, където е вратар. Обича спорта и от няколко месеца събира пари за да си купи тротинетка за фрийстайл. Идеята е лятото с приятелите си да карат в скейт парка в града.

Извънредната ситуация обаче принуждава момчето да е затворено по цял ден у дома. Мечтата да излезе в парка на този етап е неосъществима. Играе у дома, учи от дома и както всяко дете трудно го свърта на едно място. Няма собствен фейсбук, но майка му разрешава след като си напише домашните да надзъртат заедно в нейния. Там виждат призива на Тихомир Иванов,  че МБАЛ Добрич се нуждае от средства за закупуване на дезинфекционни апарати и консумативи. След края на апела, Божидар става и изненадващо дори за майка му взема спестените 60 лв. от касичката, като я моли да се свърже с баткото. На въпроса защо го прави, момчето с голямо сърце отговаря: “за да се махне този гаден вирус и децата да могат отново да си играят навън”.

c