Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Неизвестни разбиха офиса на организатора на дарителска кампания за МБАЛ-Добрич

Неизвестни са разбили през миналата нощ офиса на инициатора на кампанията в  подкрепа на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич Тихомир Иванов-Шпингела, съобщи той за Про Нюз Добрич.

За престъплението са го информирали тази сутрин от полицията.

„Вероятно са мислили, че събраните средства за кампанията ги държа в офиса и са го разбили. Нищо не са намерили. Но, всичко беше разхвърляно, ровили са, търсили са. Дори чисто новите пакети с белите листи за принтера са отваряли и хвърляли“, разказа още потърпевшият.

Над 5 000 лева събраха за два дни обикновени хора за болницата в Добрич

„За съжаление, това е България. Няма ненаказано добро. От няколко дни правим кампания, събираме пари, за да дарим на болницата в Добрич. Тази сутрин за награда намирам офиса си разбит“, коментира Шпингела.

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Ученик дари 60 лева от касичката си за болницата в Добрич

Той увери, че събраната сума за кампанията, не е била в офиса и ще отиде по своето предназначение – в подкрепа на болницата в Добрич в борбата й срещу разпространението на COVID-19.

Фирмата му „Торнадо“ ЕООД се намира в близост до КАТ. Тя се занимава със застраховки, регистрация на автомобили, преводи на документи.

В близост има камери, записите от които се гледат, за да се открие информация за извършителите на престъплението.

10-годишният Божидар дари спестените за тротинетка пари на болницата в Добрич

Последиците от посегателството на офиса още до обяд днес са отстранени. „Направихме преждевременно пролетно почистване“, шегува се, въпреки стресиращата ситуация с разбития офис, Шпингела. Той не скри разочарованието си и от негативното отношение на хора, включително и негови познати, към благородната инициатива, която той организира. „Отказвам се, разочарован съм. Обвиниха ме, че едва ли не търси известност“, сподели той.

До момента резултатът от нея е събрани 8 000 лева. Сред дарителите са основно негови приятели – от Добрич, но има и от Германия и Белгия. Няколко са фирмите дарители, но събраните средства са основно от обикновени хора, които са се отзовали на призива му. Припомняме, че сред тях беше и 10-годишния ученик Божидар, който дари 60 лева от събираните от него за нова тротинетка.

c