Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пет сватби са планирани за април в Добрич, три – в извънредното положение

Пет сватбени ритуала са планирани за месец април до този момент в Обредния дом в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът му Румена Маринова. Три от ритуалите са на 11 април – преди края на обявеното в цялата страна извънредно положение. Един от тях е планиран да се проведе в залата на Обредния дом, а другите два младоженците са пожелали да са изнесени – във Варна и в Кранево.

Надяваме всички сватбени ритуали да се състоят, макар че е възможно и част от тях да бъдат отложени, коментира Маринова. По думите й към настоящия момент нямали обаждания от младоженците, но предвид, че едва вчера бяха удължени противоепидемичните мерки заради COVID-19, не е изключено да има промяна в графика или да са само разписвания.

Заради мерките сватба, която трябваше да се състои утре в ресторант в Добрич, е отложена. Директорът на Обредния дом не изключи възможността бъдещите съпрузи да се разпишат по-късно.

През април са планирани още два сватбени ритуала. Единият е на 18-и в залата на Обредния дом, а другият на 25 април в ресторант в Добрич.

Румена Маринова сподели, че продължават разписванията, които не се заявават много напред във времето. Дори и с предпазни срества, щом младоженците са решили, мероприятието се случва. 

Директорът на Обредния дом сподели, че през тази седмица са имали едно много вълнуващо разписване, бъдещите съпрузи посетили залата с много голям хъс да сключат граждански брак. Свалили защитните си маски и си направили снимки пред сватбеното пано. „Независимо, че беше само разписване, си направиха снимка за спомен. Дори и в тази ситуация хората гледат да запазят щастливия миг”, посочи Маринова. 

c