Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

20 000 лв. за респираторен апарат в МБАЛ Добрич инвестира Ген. Тошево

След проведени предварителни консултации между общинските съветници и кметския екип, на  проведеното вчера заседание Общинският съвет на град Генерал Тошево е приел с единодушие МБАЛ-Добрич да бъде подпомогната с 20 000 лв., информираха от местната администрация.

Със средствата ще се обезпечи закупуването на дихателен апарат (респиратор), който подпомага  дихателните процеси при пациенти с белодробна недостатъчност  и тежка форма на коронавирусна инфекция.

Искането от директора на областната болница, за отпускане на 20 000 лв., за закупуването на респиратори за Многопрофилна болница за активно лечение – Добрич, е постъпило в Община Генерал Тошево, във връзка с обявеното извънредно положение и усложняваща се епидемиологична обстановка в цялата страна.

От кметството припомнят, че в момента Община Генерал Тошево притежава 3,30% от капитала на МБАЛ – Добрич АД, като след закриване на общинската болница в града, лечебното заведение е една от основните алтернативи за стационарно лечение на жителите на общината. "С оглед на това, Общината ежегодно подпомага финансово дейността на областния здравен център", припомнят от там.

Снимката е илюстративна

c