Водещи новини - дясно Общество

144 семейства от три общини в област Добрич получиха подкрепа от бизнеса

Дарителската кампания на работодателската организация КРИБ-Добрич успя само в периода от 17 до 29 март да помогне на 144 семейства от три общини в областта. В тях се отглеждат 392 деца, които в момента не  се хранят в детски градини и в училища. Това са деца на безработни, самотни или болни родители

Кампанията беше обявена на 17 март и подпомага с храна семейства с оскъден бюджет, чиито деца в момента не ходят на училище и на детска градина, защото те са затворени.

От 23 до 26 март по сметката на КРИБ Добрич са постъпили дарения в размер на  820  лева. С тях са закупени 31 пакета храна, всеки на стойност 26,50  лева. Те съдържат Шпеков салам – 0,6 кг; олио- 1 л; маргарин – 0,5 кг; лютеница – 0,5 кг; пастет – 2 бр.; макарони – 2 бр.; течен шоколад – 1 бр.; кроасани – 10 бр.; сапун – 4 бр.; прах за пране – 1 кг; ориз – 1 кг.

Пакетите са раздадени с приемо-предавателни протоколи  на семейства, чиито деца посещават учебни заведения в общини Генерал Тошево и Крушари.

Благодарение на Българската хранителна банка, която откликна на целите на кампанията, в неделя – 29 март, ще бъдат осигурени  пакети храна за още 65 семейства от получените списъци. 

От КРИБ съобщиха, че по сметката им продължават да постъпват средства. В тази връзка работодателската организация очаква обосновани предложения за подкрепа на семейства с деца, нуждаещи се от храна, които ще бъдат разгледани по реда на постъпването им

„Обръщаме се към  всички съпричастни към кампанията да изпратят SMS на номер 17777 с текст DMS HRANA. По този начин Българската хранителна банка срещу всеки дарен лев може да осигури храна на стойност поне 4 лева, или срещу 1 лев да осигури 10 порции храна за дете в нужда. Благодарим на всички дарители и партньори! Благодарим на медиите, защото чрез тях информацията стига до съпричастни хора!“, споделят от КРИБ-Добрич. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *