Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

133 легла за лечение на коронавирус в област Добрич, 11 са за реанимация

На интернет страницата на Министерство на здравеопазването е публикувана заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се определят лечебните заведения за болнична помощ и структурите в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с положителна проба за COVID-19, съобщават от областната администрация.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, за област Добрич в заповедта на министър Ананиев са посочени три болници – МБАЛ Балчик, МБЛА Каварна и МБАЛ Добрич, съответно с 23 бр. легла, в Каварна – 14 бр. легла и в Добрич – общо 96 легла. Общият брой болнични легла на територията на област Добрич е 133. В документа още е разписано, че 11 легла в Инфекциозно отделение на МБАЛ Добрич са в структурата за Интензивно лечение – ОАИЛ/КАИЛ.

Към заповедта са приложени съответните указания за изискванията и условията за работа.

С други две заповеди, също публикувани на интернет страницата на Министерство на здравеопазването министър К. Ананиев допуска предварително изпълнение на конкретни мерки и указва действията на съответните институции – РЗИ и областните дирекции на МВР, за да се ограничава максимално разпространението на зараза сред населението с коронавируса.

c