Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Нови 10 под карантина в Тервел, намаляват връщащите се от чужбина

Нови 10 лица от община Тервел са поставени под карантина вчера от РЗИ, съобщават от кметството. Трима от тях са в Тервел, петима - в с.Безмер и по едно лице в селата с. Орляк и с. Сърнец. Броят на пристигащите от рискови страни е намалял значително за последните два дни. В почти всички села изобщо няма нови случаи на завърнали се.

​Община Тервел предприема следните допълнителни мерки за предпазване на гражданите. Започва ежедневна обработка на двете улици, които са основни подходи за сградата на Спешна помощ и Медицинския център и на двора на лечебното заведение. Тротоарите на ул. “Трети март“ и на ул. “Отец Паисий“ ще се обработват двукратно всеки ден с разтвор на хлорна вар. Същото ще се прави и за двора на Спешна помощ и Медицинския център. Новите площи се включват в графика за дезинфекция от днес, 26 март.

От повече от седмица се обработват всички банкомати в града с медицински дезинфектант и множество търговски обекти, аптеки и други места често посещавани от хора – външно, с разтвор на хлорна вар. Общо единадесет мъже, които работят в сферата на ученическите превози и детските заведения в Тервел, са ангажирани с тези ежедневни обработки;

Подготвят се напечатани на хартия съобщения, които ще се разпространят в магазините за хранителни стоки в града. Съобщенията са предназначени за възрастните хора. Целта е те да се информират за телефона, на който могат да подават заявки за закупуване на лекарства и за това, че не е необходимо да носят протоколите си за заверка в здравната каса.

По данни от Дирекция „Бюро по труда“ в Тервел към момента не може да твърдим, че има увеличение на безработните лица. За периода от 12 до 25 март тази година като безработни са се регистрирали 14 души от общината. За сравнение, от 12 до 25 март миналата година , регистрираните безработни са били повече – 22-ма.

Отново по данни на местното Бюро по труда, в момента за Община Тервел има пет свободни работни места – за трима водачи на селскостопанска техника, за един продавач-консултант и за един машинен оператор в производство на пластмасови изделия. На интернет страницата на Община Тервел вече има раздел за свободните работни места, който ще се обновява два пъти седмично.

c