Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Над 5 000 лева събраха за два дни обикновени хора за болницата в Добрич

Малко над 5 000 лева са събрани само за два дни в рамките на кампанията в подкрепа на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич нашият съгражданин Тихомир Иванов-Шпингела. Както вече писахме, в понеделник той обяви кампанията в социалната мрежа и призова добричлии да се включат в нея.

Тихомир пръв даде пример, като дари 500 лева, с които имаше намерение да подмени гумите на АТВ-то си. Сред първите, откликнали на апела му, бе 10-годишният Божидар. Той предостави събраните в касичката си 60 лева.

Дарителите към момента са около 25 души, сподели Тихомир. По думите му всеки предоставя суми според възможностите си, най-малката е 60 лева, а най-голямата 500. В кампанията са се включили и две-три фирми на негови приятели, но основно участват обикновени хора. Ученически клас решил също да се подкрепи МБАЛ и вече събрал 250-300 лева, които ще бъдат предоставени на Тихомир.

Кампанията на нашия съгражданин ще приключи в неделя. Разговаряно е с изпълнителния директор на МБАЛ д-р Светозар Байчев, на когото ще бъдат предадени набраните средства. Те ще бъдат изразходвани според нуждите на лечебното заведение по решение на ръководството му.

c