Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Лекар се постави под карантина, за да запази Чудната градина в Добрич

Д-р Хасан Ефраимов – един от ръководителите на Чудната градина в Добрич, се самопостави под карантина, за да не навреди на социалното предприятие, съобщи самият той в социалната мрежа. Д-р Ефраимов обясни, че от 10 дни не е част от екипа, който сега се ръководи изцяло от председателя на фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева и през периода не се е срещал с никого от предприятието.

Лекарят обяснява, че това е негово решение и го е взел изцяло от любов към Чудната градина. Той посочва защо е решил това: „Имаме 22-ма работници. Ако някой се разболее, всички отиваме под карантина за 2 седмици. С тези разсади, които сме заложили, след 2 седмици вече няма да има градина ако всеки ден няма хора там”. Д-р Ефраимов допълва: Идеята за Чудната градина е прекалено голяма за да я рискуваме по какъвто и да е начин.

Той продължава да участва в процеса дистанционно. На ден по десетина пъти обсъжда с Мария Методиева ситуацията и възникналите предизвикателства, но виртуално.

Знаете че професията ми е рискова, не съм избягал, допълва медикът. И уточнява, че продължава да е с пациентите си, но при жестоки предпазни мерки. „Аз не искам да съм виновният, който да пренесе инфекция сред нашите хора. През останалото време съм в моята гора, но не приемам никой”, споделя д-р Ефраимов. Обяснява, че е прекратил всякакви социални контакти и срещи.

Лекарят изразява вярата си, че ще дойдат хубави времена, но сега е важно да се спаси градината и да бъде преборено предизвикателството, което е нападнало целия свят, преобръщайки го из основи.

„Чакам с нетърпение деня, когато отново ще мога да прегърна нашите младежи. И той няма да е далеч. Вярвайте ми”, завършва поста си д-р Ефраимов.

Снимката е архивна

c