Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Големи загуби търпи Автогарата в Добрич заради извънредното положение

Загубите са много големи, хората вече не пътуват. Това е нормално, навсякъде се казва по медиите да не се използва едва ли не масовият транспорт, сподели за Про Нюз Добрич управителят на Автогарата в Добрич Димитър Василев. По думите му дейността почти напълно е спряла, забранени са и екскурзиите.

По отношение на „Пътнически превози” ЕООД, на което Василев е зам.-управител, посочи, че дружеството се старае да има автомобили до всяко населено място в областта, до където има линия. Все още се опитваме да поддържаме някакви превози извън града основно заради редовните си клиенти, допълни той. По думите му в Добрич фирмата работи на почти пълен график. Спрени са само най-късните курсове, защото няма смисъл от тях.

На въпрос на Про Нюз Добрич Василев отговори, че на излизане от Добрич за Варна колите се спират на изграденото КПП и се проверяват пътниците,  в някои случаи – има проверки и на автогарата в морския град. По думите му няма свалени пътници, тъй като хората са с предварително подготвени бележки. Управителят на Автогарата благодари на пътниците, че са откликнали на апела по линията Добрич-Варна да се пътува с маски и ръкавици. „По този начин пазят и себе си, и нашите водачи. Защото това рано или късно ще свърши и трябва да продължим да работим”, допълни Василев.

c