Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Предпазни костюми за многократна употреба купуват в Ген. Тошево

Община Генерал Тошево е направила поръчка за предпазни костюми за многократна употреба. Това стана ясно на заседанието на общинския Кризисен щаб във връзка с превенцията от разпространението на COVID-19, което се проведе днес. Припомняме, че вече са поръчани 1 000 бързи теста за коронавирус.

На заседанието кметът Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от властта във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината. Градоначалникът сведе до тяхното знание и заповедите, които през изминалата седмица влязоха в сила. Към момента Общинска администрация, включително кметствата и кметските наместничества, Медицинският център, Районно управление на МВР, както и Районна служба ПБЗН са обезпечени с маски, ръкавици и дезинфектанти.

Валентин Димитров заяви, че общинския Кризисен щаб вече разполага с 10 пръскачки (5 моторни и 5 гръбни), които при нужда ще се използват за дезинфектиране на обществени места. В готовност е 3.5-тонната цистерна, към която е прикрепена помпа с пръскачка. Тя ще бъде използвана за дезинфектиране на улици, ако това е необходимо.

На заседанието на Щаба бяха докладвани лицата, които са под карантина. Вече има такива на които 14-дневният карантинен срок е изтекъл. Списъкът обаче всекидневно се обновява и в него се появяват нови и нови имена. От РУ на МВР в Генерал Тошево обявиха, че очакванията са бройката на имената в тези списъци да се допълва през следващите дни.

Снимката е илюстративна

c