Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

По няколко пъти на ден проверяват заразените с COVID-19 от Добрич

По няколко пъти на ден се проверяват четиримата добричлии, заразени с коронавирус, които са поставени под домашна карантина, научи Про Нюз Добрич от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев. Проверките се осъществяват съвместно с Регионалната здравна инспекция. По думите на Панчев четиримата спазват карантината, самите те са притеснени, искат да запазят себе си, близките си. Проверяваме ги на място, дали са на адреса, на който са поставени под карантина, сподели директорът на ОД на МВР. Той обясни, че полицейските служители не влизат в домовете им, контролът се осъществява дистанционно.

Гражданите се съобразяват като цяло с наложените от щаба епидемиологични мерки, посочи старши комисар Никола Панчев. Към момента в Добричка област няма образувани досъдебни производства за неспазване на карантина или други нарушения. Създадена е добра организация с РЗИ, с Областна управа, с местната власт – оказват ни пълно съдействие да установим гражданите, които са се завърнали от чужбина, посочи директорът на ОД на МВР. Засилено е полицейското присъствие и в малките населени места, МВР поддържа постоянна връзка с всички кметове и кметски наместници.

Извършва се и контрол върху паркове и градинки, където е забранено хората да се разхождат. „Инструктирали сме полицейските служители да са внимателни с гражданите, да не се създава излишно напрежение. А където има нарушение на мерките да са безкомпромисни”, каза старши комисарят.

Според него няма струпвания на изградените КПП-та в областта, взети са мерки и има достатъчно полицейска служители. Панчев посочи, че и трафикът е много ограничен – над 10 пъти. Днес със служители на АПИ ще се направи разбор на движението, допълни той. По думите му, хората сами са си наложили ограничения.

c