Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

След сигнал полицията спря парти, което диджей от Добрич организира от терасата

„Приятели това беше..... Досега се разправях с полиция. Не може повече да го правя съжалявам“, това съобщи в социаланите мрежиБранимир Пенчев - дисководещият, който няколко поредни вечери изнася професионалната си апаратура на терасата и вдигна настроението на жителите на ЖК „Добротица” в Добрич. Инициативата му предизвика бурното одобрение както на съкварталците му, на добричлии, но също и на хора по цял свят.

Още повече, че диджеят заложи на българската музика, утвърдени хитове и парчета, повлияни от фолклора ни. „Имаше само позитивизъм, което ме зарадва страшно много. Реакцията на хората ми показва, че на 100 процента съм им помогнал да се почувстват по-добре, сподели дисководещият след първата „дискотека на балкона“ в интервю за Про Нюз Добрич.

Намерението му беше да организира още няколко такива партита. Тази вечер било едно от тях.

С български хитове DJ Бранимир предизвика аплодисментите на Добрич

След подаден сигнал обаче на място пристигнали органите на реда. Предупредили Бранимир, че, ако не спре да пуска музика от балкона си, ще му бъде наложена глоба за нарушаване на обществения ред от 1000 лева.

Пред Про Нюз Добрич Бранимир обясни, че тази вечер излъчването на партито от балкон му имало 600 гледания в цял свят и то само до 21,30 часа. „Явно преча на някого”, смята той.

Дискотека по време на зараза организира от терасата си диджей в квартал на Добрич

Постът му, че спира партито, предизвика бурна реакция от добричлии.

„Какво им пречи??!?!? В цяла Европа, хората го правят за да си повдигат духа в тия времена.“, „Това ли беше финала на единственото положително нещо в Добрич?“, „Винаги ще се намерят недоброжелатели! Всичко им пречи на някои хора! Едно хубаво нещо в тая скука и те това спряха! Как не ви е срам бе хора, нямате ли си друга работа!?“, „Българинът не гледа той да е добре..а комшията да е зле.За съжаление няма да се оправим....“, „То човек да не се забавлява…“, „Жалко! Но бяхте страхотниии, благодарим!“, „Ужас нещо хубаво имаше в тоя стресиращ момент и това забраниха…“, са част от коментарите. Някои дори го сравняват с Левски: „В днешни дни вие бяхте като един Левски.....Успяхте да сплотите супер много хора. И дадохте идея за цяла България как да се забавлява от вкъщи в тези черни дни”, гласи един от коментарите.

Стана ясно, че по същото време в Русе се вихри подобно парти, дори се набират средства.

Други път предлагат Боби Б. да намери друга форма за своето парти. „Ако измислите друга форма пак ще ви последвам! Хората, които ви харесват и подкрепят са много повече от пусналите сигнала!“ Дори вече има предложения за 4 апартамента, от които да излъчва.

За Про Нюз Добрич Бранимир съобщи, че ще продължи онлайн от кухнята на апартамента си.

c