Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Поставиха под карантина всички контактни с четиримата заразени с COVID-19 от Добрич

Издирени са всички контактни лица на четиримата заразени с коронавирус от Добрич. Те са поставени под карантина и са взети всички необходими мерки за недопускане разпространението на инфекцията, научи Про Нюз Добрич.

Допълнително са издирени и контактни лица на завърнали се наши съграждани от Банско, които също са поставени под карантина.

Полицията следи за поставените под карантина, извършват проверки в домовете им.

Както Про Нюз Добрич съобщи, заразилите се с коронавируса са три жени и един мъж. Поставени са под лекарско наблюдение. Заразилите се са на възраст под 60 години. Най-възрастният пациент е на 59 години. Те са в добро здравословно състояние. Четиримата заразени с коронавирус от Добрич са били в Австрия, където са работили като готвачи в курорт, научи от свои източници Про Нюз Добрич.

Според наши източници, те са пътували със същия самолет, както и първия заразен с коронавирус мъж от Варна.

Няма потвърждение дали курорта, в който четиримата добричлии са работили, е Ишгъл в Тирол, за който през последните дни се твърди, че е един от източниците на заразата с коронавирус в Европа.

На 18 март германските издания "Шпигел", "Велт" и телевизионният канал Ен Те Фау излязоха с твърдения, че в края на февруари стотици туристи в Европа са се заразили с коронавируса в ски курорта Ишгъл в Тирол, а властите в региона не са предупредили навреме посетителите за епидемията от вируса, регистрирайки първия случай на заразяване едва на 7 март. Губернаторът на Тирол отхвърли критиките и заяви, че вирусът се е зародил не в неговия регион и са били предприети всички мерки за борба с разпространението.

c