Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

КРИБ-Добрич подпомогна 140 деца, за които в извънредната ситуация не е осигурена храна

Дарителска кампания на работодателската организация КРИБ подпомогна в условията на извънредно положение  48 семейства от две общини в област Добрич. В тях се отглеждат 140 деца, които в момента не  се хранят в детски градини и в училища, защото те са затворени. Това са деца на безработни, самотни или болни родители в две общини, намиращи се в най-отдалечените от столицата части на страната.

Това съобщи Галина Митева - председател на управителния съвет на местната организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, която организира акцията.

На третия ден след обявяване на кампанията  по сметката на КРИБ Добрич са постъпили дарения в размер на  1350  лева. С тях са закупени 48 пакета храна, всеки на стойност 28,08 лева и  със следното съдържание: Шпеков салам – 0,5 кг; олио- 1 л; маргарин – 0,5 кг; захар- 1 кг; лютеница – 0,5 кг; пастет – 2 бр.; макарони – 2 бр.; течен шоколад – 1 бр.; кроасани – 10 бр.; сапун – 4 бр.; прах за пране – 1 кг; портокали – 1 кг.

Пакетите са раздадени в Балчик и Крушари с приемо-предавателни протоколи. Остават в очакване още 90 семейства от получените досега списъци.

„В селската периферия на област Добрич, където няма предприятия, има ограничена на брой  нископлатена и сезонна земеделска работа. Доколкото районът не е обезлюден, той е беден. Кампанията има смисъл. 

Надяваме се в дългосрочен аспект тя да доведе и до промяна в политиките, защото извънредното положение е своеобразен стрес тест за всички ни“, посочват от КРИБ.

c